Het recept voor heerlijke chili con carne zonder zakje!
Wat heb je nodig:
500 gram rundergehakt
2 blikken à 400 gram rode kidneybonen
1 blik rode gepelde tomaten
1 rode paprika
1 rode peper
1 grote ui
2 knoflooktenen
1tl chilipoeder
1/2 el komijnpoeder djinten
1/2 el korianderpoeder ketoembar
1 bos verse koriander
1 bekertje zure room
Scheutje olijfolie
300 ml boullion
2 lepels bloem
Fruit de gesnipperde ui en knoflook zachtjes op laag vuur in olie in een grote braadpan.
Voeg de blokjes paprika, fijngehakte rode peper, chilipoeder djinten en ketoembar toe.
Fruit even mee tot alles
Zet het vuur hoger doe het gehakt erbij en bak al omscheppend rul
Voeg 2 lepels bloem toe. Goed roeren.
Pureer de tomaten met de staafmixer
Voeg toe, samen met de boullion.
Breng aan de kook en laat op laag vuur met het deksel schuin op de pan een uur sudderen, roer af en toe. Voeg de uitgelekte bonen en de helft van de gehakte koriander toe. Laat goed meewarmen.
Serveer met zure room en de rest van de koriander.
Eet smakelijk!!