Oh wat had ik er zin in! Een stoofpotje, of draadjesvlees, hoe je het maar wilt noemen.
Een tijd terug had ik een pakje gehaald. Dit viel vies tegen, dus ik zag er nu een beetje tegen op.
Maar met een goed recept, zonder pakjes of zakjes, moest het er een keer van komen.
Ik deel het recept graag met jullie, want het is heeeeeerlijk!!
Wat heb je nodig:
600 gram doorregen runderlappen
1 grote ui (voor de volgende keer, 2)
300 ml runderbouillion (dit is het enige wat kant en klaar uit een potje kwam, volgende keer eigen bouillion proberen!)
3 el azijn
3 laurierblaadjes
3 kruidnagelen
1 el mosterd
Boter
Plakje ontbijtkoek
1 el bloem
Zout en peper
Laat het vlees goed op kamertemperatuur komen, leg het ongeveer een uur buiten de koelkast.
Snij het vlees in grote dobbelstenen. Doe zout en peper eroverheen, wrijf in met de mosterd.
Snipper de ui.
Pak +-25 gram boter, laat dit warm worden in de pan. Fruit de ui op een laag pitje, een paar minuten. Schep de ui uit de pan, in een schaaltje.
Warm de bouillion op in een apart pannetje.
Laat +-25 gram boter warm worden in de pan. Bak het vlees op hoog vuur, schep goed om, tot het rondom bruin is.
Gooi 1 eetlepel bloem in de pan, goed roeren.
De uitjes mogen erweer bij.
Zet het vlees op een laag pitje, giet de warme bouillion in de pan. Het vlees moet net onder staan. Doe de azijn, laurier en kruidnagel erbij.
Zet op een laag pitje te sudderen. Mag wel 4 uur staan!!
Pas op het eind de ontbijtkoek kruimelen en door het vlees roeren.
Het vlees op kamertemperatuur laten komen en warme bouillion toevoegen zorgt voor extra mals en zacht vlees!
Lekker met rode kool en rijst! Succes gegarandeerd!