Je hebt nodig:
450 gram bloem
1/2 tl droge gist (ik heb 21 gram verse gist gebruikt)
2,5 dl warm water
5 el olijfolie
Verse rozemarijn
Grof zeezout
Meng de bloem, gist, water en olijfolie. Ik heb deze keer nog een beetje rozemarijn toegevoegd. Mix het deeg, eerst met een houten lepel, daarna met de hand.
Laat het deeg rijzen, leg het terug in de kom, en leg er een vochtige theedoek over heen. Ik laat het rijzen in de oven. 45 minuten op 40 graden. Hierna is de hoeveelheid verdubbeld.
Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestrooide plank. Rol een beetje uit. Maak met de achterkant van de pollepel deukjes in het deeg. Bedek het en laat het even rusten.
Verwarm ondertussen de oven op 220 graden
Als de oven is opgewarmd en het deeg heeft gerust, bestrijk het deeg met een ruime hoeveelheid olijfolie en een beetje rozemarijn.
Bakken: 30 minuten op 220 graden, daarna 10 minuten op 180 graden
Smeer het brood nog regelmatig in met olie.