5 Leuke manieren om sinterklaas te vieren

Met alle maatregelen die op dit moment gelden kan het best nog een uitdaging zijn een leuk sinterklaasfeest te organiseren. De kracht zit hem in de uitdaging, kijk naar wat wel kan in plaats van wat niet kan. Zo kun je met wat leuke aanpassingen toch een leuk sinterklaasfeest vieren.

1. Gourmetten

Staat op 1, want gourmetten. Dat is toch het leukste wat je kan bedenken om te doen met kinderen? Wat voelen ze zich groot als ze zelf eten in hun pannetje mogen doen of het eten mogen omscheppen. Succes gegarandeerd! Wij hebben een bakplaat van Tristar, maar een gourmetstel met pannetjes is natuurlijk ook een goede optie.

2. Pakjes ochtend

Dan kunnen ze de hele dag spelen met hun gekregen speelgoed. Die stapel pakjes is bij ons altijd binnen een kwartier uitgepakt. Voor de ouders, opa en oma zorgen we voor wat lekkers bij de koffie en we sluiten af met een lekkere lunch.

Na de lunch is het tijd om spelletjes te spelen. De kinderen spelen met hun nieuwe speelgoed, wij spelen Qwixx of Keer op Keer.

3. Lootjes trekken

Vooral leuk om met de oudere kinderen te doen. Lootjes trekken, wanneer je met een kleine groep bent is het handig wat regels op te stellen voor het cadeau. Doe je een surprise, gedicht en cadeau?

En die surprise, hoeveel eisen stel je daaraan? Je kan natuurlijk altijd in aanloop naar 5 december de aflevering van Zapp super surprise terug kijken voor inspiratie.

4. Sinterklaasspel

Idee van het spel is dat iedereen een aantal cadeautjes op de tafel inbrengt. Je kan hierbij verschillende dingen afspreken, bijvoorbeeld 2 cadeautjes met een waarde van €5,- en 1 cadeautje 2ehands (dit kan iets zijn wat je zelf in huis hebt liggen en niet meer gebruikt). Voor het verloop van het spel is het leuk 3 cadeautjes per persoon in te brengen.

Als je kleine cadeautjes doet is het leuk ook een klein gedichtje toe te voegen. Wij gebruiken de oude versie van het sinterklaasdobbelspel.nl. Inmiddels heb ik het spel gelamineerd en al in de kast liggen.

5. Traditionele pakjesavond

Het sinterklaasfeest zoals het bedoeld is, op 5 december, net na het avondeten klopt er iemand op de deur en staan er zakken met pakjes voor de deur. Samen met warme chocolademelk en pepernoten worden alle pakjes uitgepakt. Nadat iedereen met zijn nieuwe cadeautjes gespeeld heeft, gaat iedereen tevreden naar bed en slapen ze meteen ;-). Dat is een traditioneel sinterklaasfeest.

Hoe vier jij sinterklaas? Heb jij nog leuke tips die ik kan verwerken in dit blog? Laat het me weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *