Boek ‘Ssst de tijger slaapt’ recensie

‘Ssst de tijger slaapt’ is van Britta Teckentrup en uitgegeven door Gottmer uitgevers. Het boek was het prentenboek van het jaar 2018 en stond centraal tijdens de voorleesdagen in januari. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

tijger-slaapt

Het verhaal gaat over een aantal dieren, zij zijn op weg naar een feestje. Met slingers, ballonnen en cadeaus gaan ze op pad. Maar oh, ohw! De tijger ligt in de weg… En ze willen haar niet wakker maken. Eén voor één gaan ze voorbij de tijger. Als dat maar goed komt!

Een leuk, beetje spannend, verhaal waarin kinderen mee kunnen doen. Zo mogen ze de tijger over haar buikje aaien, een liedje zingen, wiegen en de ballon vooruit blazen.

‘Ssst de tijger slaapt’ welke leeftijd

Mijn dochter 2,5 toen wij het boek kochten. We hebben het heel vaak samen gelezen en in combinatie met de app en een gehaakte handpop tijger was het boek zeer geschikt. Ook de kleine knuffeltjes van haked.nl waren zeer geliefd. Hiermee kan je het verhaal naspelen.

De tijger slaapt app

Ter ere van het boek is er ook een app gelanceerd van de tijger. In deze tijger app kun je het boek laten voorlezen door Ruben Nicolai. Ook kun je het liedje laten afspelen of een spelletje doen. Mijn dochter is helemaal fan van deze app. Het boekje voorlezen is interactief, kindjes moeten blazen om de dieren over de tijger te krijgen, of de ipad wiegen om de tijger te laten slapen. Ook het liedje werkt erg aanstekelijk, ‘Wie gaat er mee een feestje vieren’ wordt bij ons regelmatig gezongen. Via de website van de nationale voorleesdagen kun je de app bekijken, bij de mini-editie van het boek krijg je een code om alle onderdelen te bekijken.

Boek ‘Ssst de tijger slaapt’ kopen

Wil je het boek ‘Ssst de tijger slaapt’ kopen? Wat mij betreft is dit zeker een aanrader! Via bol.com kun je het boek bestellen middels de volgende link.

Ben je juf of meester? Dan kun je via de kleuteruniversiteit een leuk project kopen bij dit boek. Ik raad het boek zeker aan, helemaal omdat het interactief is. Je kindje helpt mee de tijger te laten slapen. En op het einde van het boek wacht een grote verrassing!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *