De leukste Sinterklaas haakpatronen

Het duurt niet lang meer of de Sint komt weer in het land. Een tijd waarin kinderen gespannen op cadeautjes wachten en dat je op tv niet onder de speelgoed reclames uitkomt ;-). Maar vooral een tijd van gezelligheid, samen pepernoten eten en een kopje chocolade melk erbij. In dit blog deel ik de leukste Sinterklaas haakpatronen met je, zodat je je huis, klas of werkruimte kan aankleden met leuke figuren.

Seizoenstafel Sinterklaas

In huis heb ik altijd een thematafel of verteltafel, op deze tafel heb ik seizoensitems liggen. En met Sinterklaas is het vaste prik dat mijn kinderen een pakjes boot knutselen. Die boot komt op de tafel te staan met de gehaakte popjes erbij. Deze gehaakte Sinterklaas en Amerigo zijn qua formaat op elkaar afgestemd. Naast de sint en zijn paard is er ook een patroon voor een pietje, de staf, een snoepzakje, pakjes en een pakjesboot. En wanneer je de complete set in één keer koopt krijg je 15% korting.

Mocht je nog een leuke schoorsteen willen haken bij deze tafel, dan kan dat! De schoorsteen wordt gehaakt met een haaknaald 4,5 en Scheepjes Cahlista. Maar kan natuurlijk niet ontbreken op je seizoenstafel!

Verhalen vertellen met handpoppen

Volgens mij is het een terugkerende actie van een grote voedingsproducent; de sinterklaas boeken die je gratis bij producten krijgt. Wij hebben dus een stapel met minstens 20 van die boeken. De één wat leuker als de ander en we komen er niet eens aan toe om ze allemaal te lezen in die 3 weken Sinterklaas. Maar leuk is het wel. De kinderen hebben een Sinterklaas handpop en een Piet handpop (zowel een jongen als meisje, uiteraard) . En terwijl wij voorlezen spelen zij het boek na met de handpop. Onze dochter heeft nu in de gaten hoe ze met haar hand de pop ook echt kan laten bewegen en bijvoorbeeld knuffels kan geven. Zo leuk om te zien!

Vingerpopjes Sinterklaas en Piet

Last but not least; de vingerpopjes. Het leuke van deze popjes vind ik dat toen onze kinderen klein waren deze veel leuker voor ze waren dan de handpoppen. Die kleine handjes zijn veel meer geschikt voor een klein vingerpopje. Dus werd er al vrij snel een vingerpopje Sinterklaas en een vingerpopje Piet gehaakt. Qua formaat zijn ze perfect te combineren met de pakjes, staf, snoepzakje en andere verteltafel items. Wellicht een leuke toevoeging?

Welk project ga jij dit jaar haken? Vergeet niet je resultaat te delen met ons! Vinden we leuk 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *