Gehaakt knabbel en babbel kleed

Voor mijn baby kwam had ik een goed idee. Ik wou wat haken voor de baby. Normaal haak ik heel veel knuffels, maar om de één of andere reden wou ik dat niet voor onze baby doen. Er kwamen erg veel ideeën voorbij, van mutsjes tot slofjes.

Maar uiteindelijk wist ik het; een kleed van Knabbel en Babbel. De babykamer was neutraal van kleur en had wat accessoires met Knabbel en Babbel erop. Er was geen haakpatroon te vinden van een kleed met Knabbel en Babbel, of Chip and Dale zoals ze in het engels heten.
(Tip van mij; als je haakpatronen zoekt, zoek dan ook in het engels. Wanneer je makkelijk patronen leest is een patroon in het engels makkelijk te vertalen naar het Nederlands.)

Dus ik moest zelf wat maken. Met een borduurprogramma online heb ik een afbeelding van Knabbel en Babbel omgezet naar een schema.

image

Voor ik begon met het grote werk heb ik eerst een proeflapje gemaakt om te kijken in welke verhoudingen het schema moest worden. En om te kijken of ik het zou kunnen en leuk zou vinden.

image

Toen moest ik nog haakgaren vinden. Zelf hou ik niet van syntetische garen, dus koos ik voor katoen. Gerecycled katoen van Drops Paris. (Besteld in mn favoriete online winkeltje de hobbydoos)

En toen kon ik beginnen, tellen haken, kleuren uit elkaar houden. Het was een behoorlijke klus. Maar wetende dat het voor onze baby was maakte het makkelijker. Heel wat haakavondjes met vriendinnen, potjes thee en updates op facebok en instagram gingen er voorbij.

image

Het kleed was op tijd af, voor de baby er was heb ik hem gewassen en geblokt. Maar wat me direct al op viel, het kleed was heel erg zwaar geworden. Katoen voelt misschien beter aan, maar om daar een kleedje van te maken om over je baby heen te leggen is geen goed idee. Dan kun je beter acryl gebruiken.

image

Ons kleed wordt nu als boxkleed of vloerkleed gebruikt. Wanneer de kleine niet meer zoveel op de grond speelt denk ik dat ik er een mooie lijst om ga maken, zodat het kleed aan de muur kan hangen.

image

Wil je ook zelf een Knabbel en Babbel kleed haken? Ik heb het patroon uitgeschreven voor je, in de beschrijving staat precies beschreven hoeveel vasten je in welke kleur moet haken. Het patroon kun je bestellen in mijn etsy-shop.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *