Haken met Scheepjes Piccolo – deel 1

Tijdens de vakantie kwamen er een heleboel goede ideeën aanwaaien.

Op mijn instagram account kon je zien dat ik eerst begon met visjes haken. Eerder dit jaar haakte ik een heleboel visjes voor een klant, vlak voor mijn vakantie liet de klant zien wat ze met al die visjes deed. Heel erg leuk, ik kom er later op terug 😉

Bij het inpakken van de vakantie spullen moest ik kiezen welke haakgaren mee naar Frankrijk ging. Er gingen wat losse bollen in de tas en een pakje Scheepjes Piccolo, je weet wel, zo’n zakje met 10 schattige bolletjes acryl.

scheepjes-piccolo-2-basis

Het gebeurd mij nog te vaak dat ik haakgaren koop terwijl me nog niet duidelijk is wat er mee gaat gebeuren. Nu dus ook, het zakje lag al een tijdje op me te wachten.

In een zakje Scheepjes Piccolo zitten 10 verschillende kleuren acryl, rood, oranje, geel, wit, zwart, paarsblauw, blauw, donkergroen, lichtgroen en roze. Je kunt het beste een haaknaald maat 3,5 gebruiken voor deze acryl. Wanneer je niet te strak haakt, haakt het lekker weg. 😉

Terwijl ik aan het bedenken was wat er met het haakgaren moest gebeuren, vond ik het ook alweer jammer dat er waarschijnlijk later een bolletje zou rondzwerven zonder duidelijk doel. Wat zou het toch leuk zijn als er een patroon was waar je een volledig zakje Scheepjes Piccolo voor nodig zou hebben… 🙂

En zo begon het te groeien, er zijn nog geen patronen voor dit setje garen, deze ga ik maken! De bedoeling is dat alle kleuren gebruikt worden en als het even kan zelfs op gaan.

En dan begint het, eerst een madeliefje:

Gehaakt madeliefje

dan een bijtje en een boterbloempje:

Gehaakt bijtje en boterbloempje

De ideeën groeien en de bolletjes garen worden steeds kleiner. Blijf me volgen en binnenkort zijn de eerste haakpatronen online verkrijgbaar!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *