Herfst

Afgelopen week leek het er al even op. De herfst is begonnen. Nu ik dit bericht schrijf schijnt de zon en belooft het weer boven de 20 graden uit te komen. Maar afgelopen week was het even echt herfst, de hele dag regen en vooral donker.

Tijd om wat herfstigs te haken. (is dat een woord? herfstigs…) Maar in elk geval paddenstoelen dus… Op de hobbybeurs had ik gezocht naar de juiste kleur rood. Dat was nog best lastig. Ik heb een kleur rood gehaald die me toch achteraf iets te donker leek. Maar de rood van Rico design creative coton aran (kleurnummer 05) was precies goed, en ook nog eens een erg fijn haakgaren.Paddenstoel (2)

De patroontjes van de paddenstoelen komen uit het boekje Amigurumi en forest friends. In mijn rommellade vond ik nog wat restjes rood en wit, met een haaknaald 2,5 heb ik daarvan de kleinere paddenstoel gemaakt.

Paddenstoel2 (2)

Met een beetje appelgroen garen worden de grassprietjes op de stammetjes genaaid. (hiervoor gebruikte ik scheepjes Lara kleurnummer 7402). Dit is garen waar je normaal een haaknaald 2,5 voor gebruikt. Voor de paddenstoeltjes is het mooi fijn om voor de grassprietjes te gebruiken. De grassprietjes zijn gemaakt in een kettingsteek, een steek waarvan ik elke keer weer de eerste keer denk; “hoe krijg ik het voor mekaar.” Maar als het dan eenmaal lukt ziet het er leuk uit!

In het boekje staat ook nog een grote paddenstoel, die lijkt me toch ook erg leuk om nog een keertje te maken.


Wil je ook paddenstoelen en andere herfstige dingetjes haken? Bestel het boekje Amigurumi & forest friends van Tessa van Ernst-Riet:

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *