Oogstfeest

Ik hou daarvan. Oogstfeest. Appeltaarten bakken, stoofpeertjes maken, kalebassen op de tafel!
Van het werk had ik een zak stoofpeertjes mee gekregen, normaal een klusje voor de maandag, maar aangezien ik maandag moet werken was het zaterdagavond tijd om in de keuken te staan.
Paul is begonnen met schillen, terwijl ik de potten aan het uitkoken was. In onze stampotpan, met soda.

Nadat alles goed uitgekookt en afgespoelt was ben ik Paul gaan helpen schillen. Er leek geen einde aan te komen… Achteraf dacht ik dat 3 kilo misschien ook wel erg veel was, maar dacht toch echt dat de zak net zo groot was als de vorige keer…
Na bijna een uur geschild te hebben zat de stamppotpan vol, suiker en kaneel eroverheen.

Had 1 flesje huiswijn klaar staan, was blij dat er nog een flesje rood in het rek stond. Nu staat de pan op het vuur te stoven.

Morgen verder met de stoofperen, alles in potten en leuk verpakken!

Groetjes,

Margot

2 reacties op “Oogstfeest”

  1. Oh jummie zus! Wat zal het lekker geroken hebben bij jullie in huis! Doe je er echt alleen suiker kaneel en wijn bij? Wil zelf ook nog wel eens stoofpeeertjes maken, vind ze altijd zo lekker!

    Ow, en leuk blog btw! Ik ga je volgen! Liefs je zus!

  2. Ja, dat rook echt heerlijk!! alleen met suiker kaneel en wijn. Als het vocht aangelengd moet worden doe ik er extra water en suiker bij.
    Echt heerlijk, wel even proeven tussendoor, dan pas weet je zeker of het goed is. Ik hou zelf namelijk van lekker zoete peertjes!

    Liefs Margot!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *