Oosterse varkenshaas

Wat ziet dit er lekker uit! Dat was wat ik dacht toen ik het recept van Marianne van Lovemyfood zag. Meteen bestelde ik varkenshaas bij de Jumbo en dit weekend ging ik aan de slag.

Mijn recept werd iets anders:

  • 2 varkenshaasjes van totaal ±400 gram
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 6 eetlepels honing
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 klein uitje
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 lente uitje voor garnering

De knoflook en ui snij je heel fijn (in de turbo chef van tupperware bijvoorbeeld)

Doe alles samen in een ziplockzakje en sluit goed af. Laat de varkenshaas een paar uur marineren. Haal de varkenshaas een half uur van tevoren uit de koeling.

Verwarm de oven voor op 180 graden. De varkenshaas moet ongeveer een half uur, afhankelijk van de grote. Wil je zeker weten dat de varkenshaas goed is? Meet de kerntemperatuur, bij een temperatuur van ongeveer 64 graden is de varkenshaas nog lekker mals.

Draai de varkenshaas halverwege nog even om en strijk wat honing over de bovenkant.

Oosterse Varkenshaas

Wij aten de varkenshaas bij het avondeten met eiermie en roerbakgroente. Een kwart groene kool, lenteui, een hand vol peultjes en een hand vol taugé, dit werd afgemaakt met de marinade van de varkenshaas.  Maar je kan ook nog champignons, paprika of paksoi gebruiken.

Voor de volgende keer maken we de marinade iets pittiger door er wat sambal door te doen. De groente mocht van ons wel iets kruidiger.

Maar zeker voor herhaling vatbaar!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *