Pompoen en Kalebas

Pompoenen en Kalebassen haken

Heerlijk, de herfst komt er aan, tijd van de pompoen en kalebas haken. Dit is toch het schattigst op je fruitschaal gehaakt herfstfruit. Vaak maak ik mijn eigen patronen, nu haalde ik de patronen uit een tijdschrift.

Al een tijdje terug stond er in de hobbyhandig (nr 169, haak de herfst in huis) een patroon voor een pompoen en een kalebas. De pompoen had ik al een keer eerder gehaakt, maar in mijn herfstbui kon de kalebas natuurlijk niet ontbreken.

P & K

Om pompoenen en kalebassen te haken heb je haakkatoen, een haaknaald 2,5, stopnaald en opvulmateriaal nodig. Natuurlijk staat er bij een haakpatroon welk soort garen je moet gebruiken, maar met wat restbollen uit de rommella lukt het ook prima! Denk je dat het haakgaren te dun is? Pak dan ook een andere haaknaald, de pompoen wordt dan alleen wat kleiner. En… andersom kan natuurlijk ook; heb e nog dikke sokkenwol liggen? Haak dan met een grotere haaknaald en de kalebas wordt als het ware opgeblazen.

P & K 2

Volgens het patroon moet je de blaadjes van vilt maken, maar ik heb ze gehaakt. Dit kun je heel makkelijk zelf doen; haak een rij lossen en haak langs beide kanten. Begin met een vaste, een half stokje, een stokje, een dubbel stokje en ga zo weer terug. In de laatste losse haak je een vaste, 3 lossen en weer een vaste, hierdoor krijg je een soort puntje. Haak terug op de zelfde manier als je de andere kant deed. (maar dan in spiegelbeeld). Sluit af met 4 lossen waarop je terug haakt, dit is het steeltje van het blaadje. Zet vast op de pompoen en kalebas en ziezo!

P & K 1

Zo langzamerhand ontstaat er al een aardig dorp op onze kast, gezellig hoor! Wil je paddestoelen haken? Kijk eens naar dit gratis patroon.

Herfstdorp

De gezellige eikels komen uit het boek van Tessa van Riet-Ernst; Amigurumi en Forest friends. Wat mij betreft het boek wat je moet aanschaffen als je leuke bosvriendjes wil haken! Kopen? Kijk bij bol.com, klik op de foto hieronder!

2 reacties op “Pompoen en Kalebas”

  1. Hoi zus!

    Wat ben je goed bezig met je blog! Het werkt erg aanstekelijk.. Krijg meteen zin om zelf verder te gaan met mijn projectjes! Leuk dat je zo veel herfstpatroontjes hebt. Dat werkt vast goed op de markten in november.

    Liefs, Marloes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *