Rest(jes) garen

Voor ik aan mijn knabbel en babbel kleed begon had ik geen idee hoeveel garen ik moest hebben. Je kan natuurlijk uitrekenen aan de hand van een proeflapje hoeveel je ongeveer nodig bent. Maar hoeveel je daadwerkelijk van de kleur gaat gebruiken dat was toch lastig. Daar kwam ook nog eens bij dat het oorspronkelijke kleed in 3 kleuren was.

De eerste bestelling die ik bij de hobbydoos geplaatst had was een complete gok. Toen ik eenmaal bezig was kreeg ik de indruk dat het waarschijnlijk wel genoeg was. Maar omdat het garen een limited edition was werd ik bang dat ik toch te weinig had. Met als eindresultaat een tas vol met restgaren. ?

Het garen mocht terug naar de hobbydoos, ik had het pakket al bijna afgeleverd, en toen dacht ik; ‘ik kan ook nog wat anders leuks maken voor de babykamer’.

image

Meteen dacht ik aan een deurstopper. In huis hebben wij metalen kozijnen, wanneer je de deur op een kiertje laat staan, klappert dat zo lekker.

Maar wat voor een figuur ging ik haken? Schaapjes zijn te schattig, helemaal voor baby’s. Dus ik kwam uit op het haakpatroon van miss wooly.

image

Ooit riep ik, granny’s haken is verslavend. Dat neem ik terug. Of in elk geval, ik ben er niet meer zo fan van.  Te eentonig denk ik.  Voor dit haakpatroon moest ik 32 granny’s haken.

 

Toen dat eenmaal gedaan was, moesten de granny’s aan elkaar genaaid worden om er een bal van te maken. Hoe lang ik daar wel niet tegen aan heb lopen hikken.

image

Op internet had ik wat foto’s gezien waarbij de bal niet zo mooi geworden was. Ergens dacht ik dat mijn bal zou mislukken.

image

Maar het is gelukt. De bal is af, heb hem tijdens het opvullen wat verzwaard zodat deze goed blijft liggen.

image

Nu alleen de kop en de poten nog…

Met de kop ben ik al begonnen. Maar er liggen ook nog zoveel andere projectjes op me te wachten…. 😉

image

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *