Tips en tricks

Elke ervaren haakster heeft zo zn tips en tricks, een bepaalde manier van afhechten of nieuwe kleuren invoegen. Om nog maar niet te beginnen over meerderen en minderen! 

Hier een paar van mijn tips en tricks op haakgebied. Als voorbeeld heb ik Boy gebruikt, gewoon omdat ik die zelf bedacht heb, maar ook omdat ik daar verschillende tucjes gebruik.

Je kan stellen dat ik graag efficiënt werk; ik gebruik graag zo min mogelijk materiaal. Maar ook het werk waar zoveel tijd in zit, het afwerken/afhechten, probeer ik tot een minimum te beperken. Mijn eigen patronen bestaan zoveel mogelijk uit 1 geheel en gaande weg probeer ik al zoveel mogelijk af te hechten. Daarnaast worden veel gehaakte knuffeltjes gebruikt voor kinderen, goed afhechten en vastmaken is heel belangrijk, want stel je voor dat je kindje losse onderdelen te pakken krijgt!

In het patroon van Boy begin je bij het hoofdje met de kleur roze. Het truitje begint met de kleur wit, dus je moet wisselen van kleur. Het wisselen van kleur begint al bij de laatste steek van de laatste toer. Als je nog 2 lussen op de haaknaald hebt, pak je de nieuwe kleur, deze haal je door de lussen heen.

 

Dit was mijn eerste tip/truc op gebied van haken.

Blijf me volgen, dan kom je alles te weten over haken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *